chocolate-bars

Μπάρες  δημητριακών με σοκολάτα

 

Συστατικά

  • 2 κ.σ. φυτίνη
  • 2 και 1/2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
  • 2/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.γ. baking soda
  • 1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 φλιτζάνια σταφίδες ή κράνμπεριες
  • 1/3 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς

 

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε στους 180oC. Βουτύρωσε μια λαδόκολλα και στρώσε σε ένα ταψάκι.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε όλα τα στεγνά υλικά τη βρώμη, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το αλεύρι, την baking soda, τις σταγόνες σοκολάτας και αλάτι.

Πρόσθεσε το μέλι, ηλιέλαιο και βανίλια και πρόσθεσε τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες. Ανάμειξε καλά.

Πίεσε με ένα φαρδύ ποτήρι να ισιώσεις την επιφάνεια του μείγματος.

Ψήσε 25 με 30 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και άφησε να κρυώσουν για 15 λεπτά σε σχαρίτσα. Κόψε με μαχαιράκι σε μπάρες.

Τύλιξε σε λαδόκολλα και φύλαξε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

 

Σχετικά Άρθρα

top