ΠΙΤΤΑΚΟΥ 11,Καλαμαριά , Θεσσαλονίκη ‎ | Τηλ: 2315 52 69 80 | Κιν: 6973 48 12 72

Γλυκό μήλο στο φούρνο με βρώμη και κανέλα κεϋλάνης.

Γλυκό μήλο στο φούρνο με βρώμη και κανέλα κεϋλάνης.

 Η τραγανή επικάλυψη βρώμης και η μυρωδιά της κανέλας κεϋλάνης κάνουν το γλυκό αυτό την απόλυτη φθινοπωρινή γεύση. Αφήστε τα μήλα με τις φλούδες τους για να μη χάσετε τις φυτικές τους ίνες . Συνοδεύεται άριστα με γιαούρτι 2%.

Υλικά για 4 μερίδες  :

2 μεσαίου μεγέθους ώριμα μήλα .

2 κουταλιές της σούπας βρώμη .

3 κουταλιές της σούπας ελαφριά θρυμματισμένο καρύδι ή όποιον ξηρό καρπό θέλετε  .

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα κράμπερυς.

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βούτυρο .

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα κεϋλάνης  .

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι .

1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμός μήλου κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη .

1 κουταλιά της σούπας μέλι  .

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου  .
  2. Κόψτε το κάθε μήλο στη μέση οριζοντίως .
  3. Πάρτε ένα κουτάλι και αφαιρέστε το κουκούτσι της κάθε πλευράς δημιουργώντας μία τρυπούλα .
  4. Ανακατέψτε την κανέλα κανέλα κεϋλάνης με τη βρώμη ,το μέλι , τα κράνμπερυς ,το βούτυρο και το αλάτι . Και γεμίστε τα μήλα με το μείγμα .
  5. Τοποθετήστε τα μήλα σε ένα ταψί και ρίξτε από πάνω τους το χυμό μήλου .
  6. Ψήστε για περίπου 30 με 45 λεπτά , ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία και το μέγεθος των μήλων . Είναι έτοιμα όταν  είναι τόσο μαλακά που να τρυπιούνται εύκολα  με πιρούνι .

Διατροφικές πληροφορίες

Κάθε κομμάτι (μισό ) του γλυκού μήλου περιέχει :

120,7 kcals

2,3 g λίπος

0,6 g κορεσμένο λίπος

2,6 mg χοληστερίνης

100 mg νάτριο

24 g υδατάνθρακες

3 g διαιτητικές ίνες

1 g  πρωτείνη

 

 

Featured Image by Imagelicious

 

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *