Η τραγανή επικάλυψη βρώμης και η μυρωδιά της κανέλας κεϋλάνης κάνουν το γλυκό αυτό την απόλυτη φθινοπωρινή γεύση. Αφήστε τα μήλα με τις φλούδες τους για να μη χάσετε τις φυτικές τους ίνες. Συνοδεύεται άριστα με γιαούρτι 2%.
Υλικά για 4 μερίδες
2 μεσαίου μεγέθους ώριμα μήλα
2 κουταλιές της σούπας βρώμη
3 κουταλιές της σούπας ελαφριά θρυμματισμένο καρύδι ή όποιον ξηρό καρπό θέλετε
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα κράμπερυς
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βούτυρο
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα κεϋλάνης
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμός μήλου κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Κόψτε το κάθε μήλο στη μέση οριζοντίως.
- Πάρτε ένα κουτάλι και αφαιρέστε το κουκούτσι της κάθε πλευράς δημιουργώντας μία τρυπούλα.
- Ανακατέψτε την κανέλα κανέλα κεϋλάνης με τη βρώμη ,το μέλι , τα κράνμπερυς ,το βούτυρο και το αλάτι . Και γεμίστε τα μήλα με το μείγμα.
- Τοποθετήστε τα μήλα σε ένα ταψί και ρίξτε από πάνω τους το χυμό μήλου.
- Ψήστε για περίπου 30 με 45 λεπτά , ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία και το μέγεθος των μήλων . Είναι έτοιμα όταν είναι τόσο μαλακά που να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι.
Διατροφικές πληροφορίες
Κάθε κομμάτι (μισό ) του γλυκού μήλου περιέχει :
120,7 kcals
2,3 g λίπος
0,6 g κορεσμένο λίπος
2,6 mg χοληστερίνης
100 mg νάτριο
24 g υδατάνθρακες
3 g διαιτητικές ίνες
1 g πρωτείνη