Τα pancakes είναι τα παραδοσιακά γλυκά των Αμερικάνων, αν και μπορούμε να τα βρούμε σε διάφορες παραλλαγές και σε άλλα μέρη του κόσμου. Μοιάζουν με κρέπες, αλλά δεν είναι τόσο λεπτά, λόγω του μπέικιν πάουντερ που χρησιμοποιούμε. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια light πανεύκολη παραλλαγή τους που μπορούμε να απολαύσουμε το πρωί, μια πρόταση της Δέσποινας Τσιλιπάκου Διαιτολόγος Διατροφολόγος-Θεσσαλονίκη http://nutrid.gr
Υλικά για 1 μερίδα
1 και 1/2 μπανάνα χωρίς τη φλούδα.
2 αυγά .
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας.
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
1/8 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ.
προαιρετικά λίγο μέλι και κομματάκια φρούτων.
Προετοιμασία
Σπάστε και χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ.
Σε άλλο μπολ πατήστε τη με ένα πιρούνι τη μπανάνα μέχρι να γίνει πουρές .
Προσθέστε τα αυγά, το μπεικιν παουντερ, τη βανίλια και την κανέλα στον πουρέ της μπανάνας και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν μίγμα.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και δεν μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά για να μην μας καούν τα pancakes.
Bάζουμε στο τηγάνι 2 γεμάτες κουταλιές την φορά από το μίγμα μας , αφήνοντας κενό μεταξύ τους αφού θα απλώσουν καθώς μαγειρεύονται.
Ελέγχουμε τις άκρες και όταν τα pancakes μας καραμελώσουν από τη μία πλευρά (αυτό θα το καταλάβουμε όταν ξεκολλάει από τον πάτο του τηγανιού), με τη βοήθεια μίας σπάτουλας τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Θα χρειαστούμε 2-3 λεπτά για την κάθε πλευρά.
Μεταφέρουμε τα έτοιμα pancakes σε ένα πιάτο και προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο μέλι και κομμάτια φρούτων.
πηγή: cookinglight.com