Crepes

 

Και ποιός δεν αγαπάει τις κρέπες. Τις συναντάμε σε πιάτα υψηλής γαστρονομίας αλλά και σαν street food.

Και φυσικά μπορούμε να τις απολαύσουμε στο σπίτι μας σε μια πιο υγιεινή  παραλλαγή! Μια πρόταση της Δέσποινας Tσιλιπάκου Διαιτολόγος Διατροφολόγος-Θεσσαλονίκη http://nutrid.gr

Υλικά για 2 κρέπες 

  • 60 γραμμάρια βρώμη
  • 1 αυγό ολόκληρο και 1 έξτρα απράδι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Μισό φλιτζάνι γάλα της επιλογής σας
  • Μία βανίλια (όχι για αλμυρή κρέπα)

 

Εκτέλεση

  1.  Βάζουμε τη βρώμη μέσα στο μπλέντερ μας και την αλέθουμε μέχρι να γίνει σκόνη, η υφή της πρέπει να είναι σαν αλεύρι
  2. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα
  3. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι βρώμης τη ζάχαρη και το αλάτι (και τη βανίλια)
  4. Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά
  5. Αφήνουμε το μίγμα να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα
  6. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγες σταγόνες γάλα
  7. Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά
  8. Ψεκάζουμε με λίγο καλαμποκέλαιο το σκεύος.
  9. Ρίχνουμε 1/4 του φλιτζανιού από το μείγμα και κουνάμε το αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα
  10. Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε μόνο όταν ξεκολλάει η κρέπα
  11. Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά. Προσθέτουμε  τη γέμιση (αν θέλουμε ζεστό πιάτο), διπλώνουμε την κρέπα και σερβίρουμε

Light προτάσεις για γέμιση:

1 μπανάνα με 5 καρύδια και 1 κουταλιά της σούπας μέλι (κανέλα)

Ή

1 κουταλιά της σούπας μερέντα στέβια και 1 μπισκότο τριμμένο

Ή

Φράουλες με σιρόπι σφενδάμου και γιαούρτι 2%

Ή

2 φέτες κασέρι light, 6 μανιτάρια και κρεμμυδάκι φρέσκο

Ή

Κοτόπουλο, ντομάτα σε φέτες και 1  κουταλιά της σούπας καλαμπόκι

 

image source: bellyfull.net

top